مددکار اجتماعی به «صبح فردیس» گفت:
کمبود فضاهایتفریحی در فردیس، عاملی در گسترش آسیبهایاجتماعی

مددکار اجتماعی گفت: شهرستان فردیس با کمبود جدی فضاهای تفریحی و فرهنگی مواجه است و جوانان این منطقه مکانی مناسب برای گذراندن اوقات فراغت و پر کردن زمان بیکاری خود ندارند.
سعید مرتضایی، مدرس دانشگاه و مددکار اجتماعی، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح فردیس» اظهار داشت: شهرستان فردیس با کمبود جدی فضاهای تفریحی و فرهنگی مواجه است و جوانان این منطقه مکانی مناسب برای گذراندن اوقات فراغت و پر کردن زمان بیکاری خود ندارند؛ موضوعی که یکی از دلایل افزایش آسیبهای اجتماعی در این شهرستان به شمار میرود.
وی افزود: روزانه در مراکز مشاوره فردیس با مراجعانی مواجه میشویم که به دلیل بیتوجهی خانوادهها به مدیریت اوقات فراغت فرزندانشان، نوجوانان و جوانان آنها به سمت اعتیاد و مصرف سیگار گرایش پیدا کردهاند.
مرتضایی ادامه داد: متأسفانه در برخی موارد، خود خانوادهها به صورت ناخواسته فرزندان را به سمت رفتارهای پرخطر سوق میدهند؛ به گونهای که وقتی مصرف سیگار و قلیان در میان والدین و سایر اعضای خانواده عادی شود، نمیتوان از نوجوان و جوان انتظار رفتار متفاوتی داشت.
این مدرس دانشگاه با اشاره به وعده مسئولان مدیریت شهری برای احداث پردیس سینمایی در فردیس گفت: این اقدام گام مثبتی است، اما با توجه به رشد سریع جمعیت و موج مهاجرت به فردیس، نیازمند توسعه گستردهتر زیرساختهای فرهنگی و تفریحی در شهرستان هستیم.
وی تصریح کرد: امروزه مصرف سیگار در میان دختران و پسران جوان فردیس به امری عادی بدل شده و قبح این رفتار در جامعه به شدت در حال فرو ریختن است. ضرورت دارد با اجرای برنامههای فرهنگی، خانوادهها نسبت به زنگ خطر اعتیاد در میان نوجوانان و جوانان آگاه شوند.
مرتضایی ادامه داد: اعتیاد به سیگار، مواد الکلی و دیگر دخانیات در بین نوجوانان و جوانان فردیس روند نگرانکنندهای یافته است و به باور من، آموزش، آگاهیبخشی و نظارت خانوادگی میتواند مانع از گسترش این آسیبها شود.
این مددکار اجتماعی با اشاره به یکی از نمونههای مراجعان خود افزود: نوجوانی که با یک تعارف ساده از سوی دوستانش به مصرف مواد دخانی گرایش یافته بود، شش ماه درگیر این اعتیاد بود، در حالی که خانوادهاش از این موضوع بیاطلاع بودند. شکاف بین نسلی موجب شده ارتباط مؤثر و دوستی صمیمانه بین والدین و فرزندان تضعیف شود.
وی در پایان تأکید کرد: توجه ویژه به اوقات فراغت نوجوانان و جوانان، افزایش سرانه فضاهای تفریحی و ورزشی، و ارائه آموزشهای پیشگیرانه، ضرورتی انکارناپذیر است؛ چرا که گاه تنها یک تعارف دوستانه میتواند سرنوشت یک جوان را تغییر دهد و آینده او را به مخاطره اندازد.
الهه ملاحسینی - صبح فردیس
انتهای پیام/