حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/02/16 شمسی | 2025/05/06 میلادی
یادداشت اختصاصی «صبح‌فردیس»؛

مدل مدیریت شهیدسلیمانی حلال مشکلات جامعه است

مدل مدیریت شهیدسلیمانی حلال مشکلات جامعه است

‌امیر عطاران، عضو شورای فرهنگ عمومی شهرستان فردیس طی یادداشتی نوشت: مدیریت جهادی الگوی موفقیت مدل شهید سلیمانی، تنها راه برون رفت از مدیریت تشریفاتی و حل مشکلات جامعه است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح فردیس»؛ ‌امیر عطاران، عضو شورای فرهنگ عمومی شهرستان فردیس، دبیر قرارگاه فرهنگی شهید بهشتی، منتقد و فعال اجتماعی طی یادداتشی نوشت: یکی از اساسی‌ترین و مهمترین مؤلفه‌های موفقیت یک سازمان، عنصرمدیریت است که از آن می‌توان به عنوان قلب یک سازمان یاد کرد.

در واقع سرمنشأ پیشرفت و پسرفت‌های یک سازمان و یا یک مجموعه را می‌بایست در نگرش مدیر و نوع مدیریت جست.

به عبارتی علت بسیاری از ناترازی‌ها را باید در ناترازی مدیریت یافت، چرا که نتیجه ناترازی‌ها در فرآیند عملکرد سازمان قابل مشاهده است.

با بررسی نظام‌ها و مکاتب مدیریت متوجه می‌شویم آنچه که امروز در جامعه ما به عنوان الگوی‌های مدیریتی اجرا می‌شود، الگو‌های وارداتی براساس نظام فکری و ارزشی و تفکر نظام سرمایه‌داری لیبرالیستی است.

هرچند که بسیاری از این مکاتب در نتیجه نظریه‌پردازی‌ها و تحقیقات علمی مورد پذیرش قرار گرفته و به عنوان روش و مِتدلوژی مسئولان و مدیران جامعه دیده می‌‎شود اما باید پذیرفت که فلسفه حاکم در این مکاتب براساس نظام ارزشی، فکری و مبانی اعتقادی جامعه ما نیست.

چنانکه می‌توان در تمام سبک‌های مدیریتی از کلاسیک، سیستمی، رفتاری و ماتریسی موضوع سود و سودآوری را به عنوان محصول نظام مدیریتی معنا کرد و اگر به ارزش‌های اخلاقی و انسانی در نظام مدیریتی غرب توجه شده به خاطر این است که منافع و سود بیشتری حاصل شود، از این رو در تفکر غربی انسان به یک ابراز و وسیله تبدیل گشته است.

در حالی‌که در نظام مدیریتی شهید سلیمانی می‌توان به اصول و ویژگی‌هایی اشاره داشت که نه تنها تعریف مدیریت را براساس نظام فکری و اعتقادی تغییر یافته بلکه به نقش انسان در سازمان فراتر از یک ابزار نگریسته می‌شود.

در نگاه شهید سلیمانی مدیر خود یک رهبری است که در میدان عمل پیشگام و پیش‌راه می‌باشد چرا که در نگاه او مدیریت دیگر هنر انجام کار توسط دیگران نیست بلکه هنر انجام کار توسط خود و دیگران معنا می‌شود.

آنچه که می‌توان به عنوان ویژگی‌های نظام‌نامه مدیریت شهید سلیمانی دید عبارتند از:
¤ خداباوری و عدالت‌گرایی
¤ رهبری به جای مدیریت
¤ توجه به انسان و روابط انسانی
¤ تکیه بر ارزش‌ها، اصول اخلاقی و دینی
¤ ایجاد انگیزه و روحیه
¤ خلاقیت و نوآوری
¤ مدیریت بحران و آینده‌نگری
¤ آموزش و پرورش و...

به نظر می‌آید با توجه نقش مدیریت برای بازسازی جامعه و ایجاد تغییر و تحول و دستیابی به آرمان‌ها می‌بایست در نطام مدیرتی جامعه یک بازبینی عمیق صورت گیرد تا آنچه که امروز به عنوان ناترازی و بحران فراروی جامعه ما دیده می‌شود، برطرف گردد و تأکید داشت تنها راه برون رفت از این بحران‌ها و تنها راه ر‌هایی از بروکراسی‌های پیچیده و خمیدهِ مدیریت تشریفاتی، الگوگیری از نوع مدیر جهادی شهید سلیمانی است در غیر اینصورت با تقلید‌اندیشه‌های لیبرالیستی و مدیران وارداتی نمی‌توان گلوگاه ناترازی‌ها، نابرابری‌ها و بی‌عدالتی‌ها را از شرِ مدیران ناکارامد و بروکراسی‌های تشریفاتی آزاد نمود.

الهه ملاحسینی – صبح فردیس

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از