حالت تاریک
  • یکشنبه, 1404/01/31 شمسی | 2025/04/20 میلادی
عضو شورای فرهنگ عمومی فردیس به «صبح‌فردیس» گفت:

فقر فرهنگی خطرناک‌تر از فقر اقتصادی است

فقر فرهنگی خطرناک‌تر از فقر اقتصادی است

عضو شورای فرهنگ عمومی فردیس گفت: فقر اقتصادی جامعه را بیمار و فلج می‌کند اما آن را نمی‌میراند، در حالی که فقر فرهنگی جامعه را نابود می‌کند و به تابوت مرگ می‌نشاند.

امیر عطاران، در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح فردیس» با تأکید بر اهمیت جایگاه فرهنگ در جامعه اظهار داشت: فرهنگ، هویت و روح جامعه است؛ جامعه‌ای که به فرهنگ و اهل فرهنگ خود بی‌مهری کند، در سراشیبی بحران قرار می‌گیرد و به تدریج دچار مرگ تدریجی خواهد شد.

عضو شورای فرهنگ عمومی شهرستان فردیس، دبیر قرارگاه فرهنگی شهید بهشتی، منتقد و فعال اجتماعی، با بیان اینکه امنیت فرهنگی، مهم‌ترین بُعد امنیت ملی است، افزود: فقر اقتصادی جامعه را بیمار و فلج می‌کند اما آن را نمی‌میراند، در حالی که فقر فرهنگی جامعه را نابود می‌کند و به تابوت مرگ می‌نشاند.

عطاران ادامه داد: هرچند فرهنگ و اقتصاد به یکدیگر گره خورده‌اند و می‌توان اقتصاد را همچون کالبد و فرهنگ را روح جامعه دانست، اما باید پذیرفت که ریشه بسیاری از بحران‌های اقتصادی، در بی‌عدالتی‌ها، فاصله‌های طبقاتی و هنجارشکنی‌های ناشی از فقر فرهنگی نهفته است.

وی با استناد به فرمایش پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) گفت: پیامبر راستین، از خطر فقر فرهنگی اظهار نگرانی کرده‌اند: «إنی لا أخاف علی أمتی الفقر، ولکن أخاف علیهم سوء التدبیر»؛ من برای امتم از فقر اقتصادی بیم ندارم، چرا که فقر اقتصادی امت را از پا نمی‌اندازد، اما از سوء تدبیر، کج‌فهمی، بدفکری و نادانی نگرانم.

این فعال فرهنگی تصریح کرد: در جامعه‌ای که فرهنگ بمیرد، باید برای مردمانش همچون مردگان فاتحه خواند.

عطاران در پایان تأکید کرد: جامعه به تعالی نخواهد رسید، مگر آنکه فرهنگ، اهل فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی آن تکریم شوند. در جامعه‌ای که اهل فرهنگ مورد احترام قرار نگیرند، ارزش‌ها بی‌ارزش می‌شوند و فرهنگ زیر پای بی‌فرهنگان له خواهد شد. بنابراین، اگر جامعه‌ای را دوست داریم، باید برای فرهنگ آن ارزش قائل شویم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از