حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/10/13 شمسی | 2025/01/02 میلادی

باید بپذیریم کشتی آزاد در جهان باخت

باید بپذیریم کشتی آزاد در جهان باخت

پیشکسوت کشتی آزاد معتقد است ما هنوز نمی‌توانیم کشتی‌گیران را برای حضور در یک تورنمنت سخت به آمادگی کامل برسانیم چرا که کادر فنی شرایط و ویژگی های لازم برای انجام این کار را ندارد.

گروه ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «صبح فردیس»؛ مراد محمدی، درباره عملکرد تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات جهانی آلبانی گفت: از ترکیب چهار نفر تیم ملی کشتی آزاد به مسابقات جهانی دو کشتی‌گیر ما رضا مؤمنی و سینا خلیلی اولین حضور در رده بزرگسالان را تجربه می‌کردند. به نظرم کشتی‌های خوبی گرفتند اما می‌توانستند بیشتر مدیریت کنند و پیروز میدان شوند.

وی گفت: محمد نخودی چهارمین حضور در مسابقات جهانی را تجربه می‌کرد و خیلی بیشتر از این از او انتظار داشتیم. او در ۲۰ ثانیه آخر غافلگیر شد و امتیاز از دست داد. کامران قاسمپور هم کشتی زیبایی با سعدالله‌یف گرفت اما در ۸ ثانیه آخر غافلگیر شد. من فکر می‌کنم ما هنوز نسبت به آمادگی کشتی‌گیران برای حضور در مسابقات جهانی مشکل داریم و نمی‌توانیم کشتی‌گیر را با آمادگی ۱۰۰ درصد به مسابقات اعزام کنیم. باید قبول کنیم که در مسابقات جهانی آلبانی شکست خوردیم.

کارشناس کشتی آزاد در پاسخ به این سوال که باخت کشتی‌گیران در ثانیه‌های پایانی به ضعف بدنی آن‌ها برمی‌گردد یا ضعف تکنیکی، عنوان کرد: زمانی که کشتی‌گیر در ثانیه‌های پایانی نتیجه را واگذار می‌کند؛ دو حالت دارد یا اینکه کشتی‌گیر ضعف تاکتیکی دارد که مقصر آن مربیان است یا اینکه کشتی‌گیر به لحاظ بدنی آماده نیست که باز هم مقصر اصلی مربیان تیم ملی هستند. در ۸ ثانیه پایانی کامران قاسمپور حتی اگر از تشک هم فرار می‌کرد کشتی به پایان می‌رسید. ضمن اینکه او دو امتیاز هم جلو بود.

محمدی اظهار کرد: متأسفانه کشتی‌گیران ما روی تشک اشتباهات بچه‌گانه مرتکب شدند و کُچ در این شرایط می‌توانست به آن‌ها خیلی کمک کند اما آن‌ها هم ضعیف کار کردند. آن‌ها می‌توانستند کامران را راهنمایی کنند که این اشتباهات را در ثانیه‌های پایانی مرتکب نشود، اما این کار را نکردند.

وی در پاسخ به این سوال که نقش کادر فنی را در نتیجه‌گیری تیم چطور می‌بیند، خاطرنشان کرد: من معتقدم ما هنوز هم نمی‌توانیم کشتی‌گیران را برای یک میدان سخت آماده کنیم. درستکار بعد از المپیک توکیو هدایت تیم ملی را برعهده گرفت و در مسابقات جهانی نروژ سرمربی تیم ملی ایران شد؛ در آن زمان نتیجه تیم را به پای او نوشتند در حالی که تنها ۲۰ روز کار کرده بود. آن زمان که تیم نتیجه گرفته بود، درستکار هم سردار تیم ملی شده بود؛ آیا الان که ۵۰ روز هدایت تیم ملی را برعهده گرفته آیا این نتایج را می‌پذیرد؟

محمدی عنوان کرد: زمانی که او در مسابقات جهانی نروژ نتیجه گرفت نتایج را به نام او زدند؛ حالا چطور می‌گویند زمان زیادی نداشتند؟ من با این موضوع مشکل دارم. متأسفم به صحبت‌های منتقدان اهمیت داده نمی‌شود، در حالی که کشتی زمانی می‌تواند به نتیجه برسد که همه موافقان و مخالفان نظرشان را بگویند. ما بزرگان زیادی در کشتی آزاد داریم که می‌توانند به تیم کمک کنند.

 

وی گفت: بعد از هر مسابقه‌ای مسئولان فدراسیون باید نتایج را آسیب شناسی کنند و جلسه‌ای با حضور مخالفان و موافقان گذاشته شود. چه ایرادی دارد اگر مخالفان هم نظرشان را مطرح کنند؟ چرا باید شرایط کشتی ایران دورهمی عده‌ای خاص باشد؟ همه ما یک وجه مشترک با هم داریم و آن هم کشتی است؛ باید همه نظر بدهند و ضعف‌ها به صورت ریشه‌ای حل شود.

مدیرفنی کشتی مازندران تأکید کرد: پژمان درستکار سرمربی فعلی تیم ملی کشتی آزاد است و همه ما به او احترام می‌گذاریم. اما شاید برخی از پیشکسوتان بتوانند نظراتی به او بدهند که راهگشا باشد و برای آینده کشتی مفید باشد. هیچکس به دنبال سهم‌خواهی نیست و همه به دنبال موفقیت کشتی هستند. سرمربی تیم ملی توسط رئیس فدراسیون انتخاب شده و نظر شخصی او بوده اما به نظرم در مورد اعضای کادر فنی باید تجدید نظر صورت بگیرد و نفرات بهتری انتخاب شود.

وی گفت: اعضای کادر فنی باید کمک حال سرمربی و کشتی باشند؛ خیلی از قهرمانان کشتی جوان هستند و می‌توانند به تیم کمک کنند و مثمر ثمر هستند. باید بپذیریم کشتی آزاد نتیجه نگرفته و این ضعف کشتی را نشان می‌دهد. باید این واقعیت را بپذیریم و به دنبال حب و بغض هم نباشیم و فکری به حال کشتی آزاد کنیم. کشتی زمانی می‌تواند موفق باشد که موافق و مخالف در کنار هم قرار بگیرند و برای این رشته دل بسوزانند. کشتی به هیچکس تعلق ندارد و همه ما یک وجه اشتراک با هم داریم و آن هم موفقیت کشتی است.

محمدی گفت: کامران قاسمپور مقابل سعدالله یف خیلی خوب کشتی گرفت اما مقابل تیلور اصلاً خوب نبود. ما نباید واقعیت را تحریف کنیم. وقتی در مسابقات مختلف کشتی‌گیران ما تنها در ثانیه‌های پایانی نتیجه را واگذار می‌کنند نشان می‌دهد در سیستم بدنی و روانی مشکل داریم. متأسفانه ما نمی‌توانیم بچه‌ها را به آن آمادگی صد در صد برای حضور در مسابقات برسانیم و نتیجه‌اش هم همین نتیجه می‌شود.

وی گفت: تیلور از کشتی خداحافظی کرد و داغ پیروزی مقابل او روی پیشانی کشتی ایران ماند؛ البته او کشتی‌گیر بسیار قدرتمندی است و بردن او خیلی سخت بود. سیستم تمرینی و بدنی او بسیار قوی است و با برنامه پیش می‌رود. مطمئن باشید اگر تیمی مثل آمریکا در المپیک و جهانی نتوانست خیلی خوب ظاهر شود، در مسابقات بعد با قدرت به میدان می‌آید و شرایط به همین صورت باقی نمی‌ماند. آن‌ها خانه تکانی می‌کنند و جوانان پرقدرتی به میدان می‌آورند و کار ما سال آینده به مراتب سخت‌تر خواهد بود.

منبع: مهر

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از